Pagina's

maandag 31 augustus 2015

Thuis...

Afgelopen zaterdag mocht ik weer thuis komen uit het ziekenhuis.
Dank aan mijn Hemelse Vader, dat ik voorspoedig mocht opknappen, opknappen na tweede zware buikoperatie. En nu mag ik thuis verder aansterken, heerlijk.
Het was een zware week direct na de operatie. Lichamelijk maar ook in mijn hoofd, er waren veel momenten dat ik angstig was in het ziekenhuis.
Erg vervelende dromen, over de vorige opname, plaagde mij.
Voor mij is nu pas de volledige periode van ziekenhuis opname afgesloten. Er zijn geen komma's meer, nu is het een punt!!
Ik ben weer thuis, met nog wel (thuis)zorg om mij heen, maar dat hoop ik langzaam aan af te bouwen.

Het spijt mij dat ik nu pas een stukje zet op mijn blog. Maar aan alle kanten ontbrak mij de moed en de kracht om maar een woord te kunnen schrijven.
Ik merk nu wat ik heb ingeleverd de afgelopen 3 maanden...maar ik vertrouw op de liefdevolle zorg van mijn Hemelse Vader.
Hij geeft mij de kracht en de energie om weer op te knappen.
Hij geeft liefdevolle mensen om mij heen die mij daarbij helpen.
Hij is er...en zal er altijd zijn!!
Liefdevolle groet


woensdag 19 augustus 2015

..a.s vrijdag..

Wat heerlijk dat het buiten droog is, dat de zon weer door de wolken komt...
Wat een regen is er gevallen, tjonge....maar het was wel erg goed voor mijn tuin. Mijn achtertuin is nu een paar weken al klaar, wat geniet ik ervan.
En sinds deze week is de voortuin ook klaar en erg leuk geworden. Eenvoudig, maar mooi met verschillende gras soorten. Een paadje gemaakt van grijze natuurstenen en als grondbedekker houtsnippers.

Vrijdag wordt ik weer opgenomen ivm een operatie.
Ik heb nog steeds een drain in mijn li-nier. Afgelopen donderdag heb ik al een (kleine) operatie gehad, om evt de drain te verwijderen. Maar helaas was dat niet gelukt. De arts ging bij mijn urineleider, waar een vernauwing zit, een ballon dilatatie proberen,maar helaas....er was geen doorgang mogelijk.
Nu is er een grotere operatie nodig om de doorgang beter te laten verlopen,de doorgang van nier naar urine-stoma.
Ik kan bijna zeggen dat ik uit kijk naar de operatie, want wat ben ik die drain zat. Je bent erg beperkt in bewegen en liggen, maar het geeft ook veel pijn.
Net telefoon van de afdeling gehad over as vrijdag; Ik wordt om 9.00 geopereerd, mooi op tijd;)
We hopen en bidden dat alles goed mag verlopen. En dat ik rustig uit de narcose wakker mag worden, en verder voorspoedig mag opknappen.
De opname duurt ongeveer 7 dagen.
Na de operatie zal ik een stukje op mijn blog zetten,als ik daar een beetje toe in staat ben....
Liefs Mathilde





vrijdag 14 augustus 2015

Operatie

Teleurstelling....

Dat was het gisteren toen ik hoorde dat de (kleine) operatie niet gelukt was. Het was een ballon dilatatie die gisteren is geprobeerd bij mijn li-urineleider. Maar er was helemaal geen doorgang.
Natuurlijk was ik verdrietig en echt teleurgesteld, maar ik wist ook dat het echt een kleine kans van slagen had. En toch ga je ook die kleine kans proberen...
Nu wordt het toch een (zware) operatie.En die gaat al gauw plaats vinden, nl op 21 augustus, volgende week vrijdag. Blij en opgelucht dat ik al zo vlot geholpen wordt.
Ik hoop zo dat deze operatie even de laatste zal zijn en dat ik echt (zo ver mogelijk) aan mijn herstel kan werken.
Nu voelt het een beetje dubbel;je doet je best om aan te sterken, maar je weet dat je over een aantal weken weer geholpen gaat worden...dan kan je weer een beetje van voor af aan beginnen.
Dat aansterken ( na die zes weken) ging heel goed.

Soms gaat het woordje 'waarom' ook wel door mijn hoofd, maar het verdwijnt dan ook weer snel. Want ik kan daar niks mee...
Maar vertrouwen op mijn Hemelse Vader geeft rust en houvast.
Ps 121 "Ik sla mijn ogen op naar de bergen,van waar komt mijn hulp? Mijn hulp komt van de HEER die hemel en aarde gemaakt heeft.
Een lied van hoop is Ps 121.

Ik ga voortaan verder op mijn blog, dus niet meer vertellen via mail en WhatsApp .
Dus als u/jij mij wilt blijven volgen, zoek dan af en toe mijn blog "Waardevol leven"op.
Ik doe mijn best om jullie het een en ander te vertellen, en het zal voornamelijk gaan over mijn MS.
De impact van MS in mijn leven en die van de kinderen.
Ik zou het leuk vinden om af en toe een reactie te lezen, je mag ook vragen stellen die ik zeker zal proberen te antwoorden.
Mijn blog kan je vinden onder; mathildedebruijn.blogspot.nl

Hartelijke groet!